
19:33, 11 квітня
Безглютенова паска без дріжджів з медом та родзинками: рецепт для святкового столу
Для тих, хто дотримується дієти без глютену чи уникає вживання дріжджів, цей рецепт безглютенової паски стане чудовим варіантом на святковий стіл. Випічка з натуральним медом та родзинками має ніжний смак, неповторний аромат і стане справжнім делікатесом для будь-якого святкування.
Необхідні інгредієнти:
500 г безглютенової хлібної суміші (спеціально для випічки без глютену)
4-5 свіжих курячих яєць (кількість залежить від розміру яєць) або замінник яєць за інструкцією
200 г розтопленої кокосової олії
½ склянки теплого молока (можна використати будь-який рослинний напій — мигдальне чи соєве молоко)
1 столова ложка натурального меду
150 г родзинок (попередньо промитих та замочених для м’якості)
1 чайна ложка харчової соди
½ чайної ложки яблучного оцту
Ваніль (екстракт або ванільний цукор) — за смаком
Покрокова інструкція приготування:
1 .Підготовка основної маси.
У глибокій мисці збийте за допомогою міксера розтоплену кокосову олію, мед та яйця (або їх замінник). Продовжуйте збивати до утворення легкої та повітряної піни.
2. Додавання рідких інгредієнтів.
Обережно влийте тепле молоко в отриману суміш і змішайте до однорідності.
3. Додавання сухих інгредієнтів.
Поступово додавайте безглютенову борошняну суміш та харчову соду, погашену яблучним оцтом. Ретельно перемішуйте до отримання гладкого та однорідного тіста без грудочок.
4. Введення родзинок та ванілі.
До готового тіста додайте промиті родзинки та ваніль для аромату. Перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілилися по всьому тесту.
5. Підготовка форми для випікання.
Змастіть форми для пасок олією і присипте безглютеновим борошном, щоб запобігти прилипанню. Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх не більше ніж на половину об’єму, оскільки тісто підніметься під час випікання.
6. Випікання пасок.
Розігрійте духовку до 180-200°C. Випікайте паски протягом 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною паличкою або зубочисткою — якщо вона виходить сухою, паска готова. Якщо потрібно, збільшіть час випікання.
7. Охолодження та прикрашання.
Після випікання дайте паскам трохи охолонути у формах, а потім обережно витягніть їх. За бажанням, готові паски можна посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур’ю.
Поради для успішного результату:
Замочування родзинок в теплій воді допоможе їм стати м’якими та не висихати під час випікання.
Якщо ви хочете, щоб паска мала ще більш виразний смак, додайте в тісто трішки цедри цитрусових.
Перевірте готовність паски перед тим, як вийняти її з духовки — вона повинна бути золотистою та пружною.
Такий рецепт паски стане чудовою альтернативою традиційним варіантам і подарує вашим близьким неповторні смакові відчуття без шкоди для здоров’я!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
live comments feed...