• Головна
  • Яєчні рогалики – домашній делікатес, що об'єднає всю родину
20:01, 5 травня
Надійне джерело

Яєчні рогалики – домашній делікатес, що об'єднає всю родину

Сімейний обід чи вечеря – це завжди не просто прийом їжі, а справжнє свято душі. Щоб зробити цю мить ще теплішою, пропонуємо приготувати вишукану, але просту страву – яєчні рогалики. Колись їх подавали лише на урочисті застілля, а сьогодні ви з легкістю можете здивувати ними своїх близьких у будь-який день.

Що знадобиться

Основні інгредієнти:

  • 4 курячі яйця

  • 1 ст. ложка картопляного крохмалю

  • 5 ст. ложок сметани

  • 0,5 ч. ложки куркуми

  • 1 плавлений сирок

  • 150 г твердого сиру

  • 1 болгарський перець (солодкий)

  • 2 зубчики часнику

  • Кріп, сіль і чорний перець — за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1. Приготування основи

У глибоку миску вбийте яйця. Додайте до них сметану, крохмаль, куркуму та дрібку солі. Збийте все до однорідної консистенції – суміш повинна стати гладкою й трохи пінитися.

Крок 2. Випікання млинців

На добре розігрітій сковороді, змащеній краплею олії, обсмажуйте яєчні млинці з обох боків до золотистої скоринки. Вони будуть основою для рогаликів.

Крок 3. Готуємо начинку

  • Твердий і плавлений сири натріть на великій тертці.

  • Перець наріжте дрібними кубиками, а кріп і часник подрібніть.

  • Легенько обсмажте перець до м’якості на сковороді.

  • Усе з'єднайте в мисці, додайте ложку сметани, сіль і перець. Ретельно перемішайте.

Крок 4. Формування рогаликів

На кожен яєчний млинець викладіть трохи начинки, обережно згорніть його у формі рогалика. За бажанням можна запекти кілька хвилин у духовці, щоб сир усередині краще розплавився.

Крок 5. Подача

Викладіть рогалики на тарілку, притрусіть свіжим кропом і подавайте гарячими. Це ідеальна страва для сніданку, обіду або навіть легкої вечері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#яєчні рогалики рецепт #рогалики з яйця #смачні страви для родини
live comments feed...