Як приготувати смачне печиво на сковороді: простий рецепт

Це смачний і простий рецепт, для якого потрібні інгредієнти, що завжди є під рукою.

Як приготувати смачне печиво на сковороді: простий рецепт

Інгредієнти:

  • 270 г пшеничного борошна

  • 50 г цукру

  • 2 ст. ложки рослинної олії

  • 50 г сметани

  • 1 яйце (використовувати тільки жовток)

  • 1 ч. ложка розпушувача тіста

Покрокова інструкція:

1. Підготовка основи тіста

  • Відокремте яєчний жовток від білка (білок не використовуємо).

  • У глибокій мисці з'єднайте жовток з рослинною олією, сметаною та цукром. Добре перемішайте до отримання однорідної консистенції.

2. Заміс тіста

  • В окремій ємності просійте борошно та додайте розпушувач.

  • Потім додайте підготовлену суміш до борошна і ретельно перемішайте.

  • Замісіть м'яке тісто. Якщо воно буде трохи липким, додайте ще трішки борошна.

3. Формування печива

  • Скачайте тісто в ковбаску і наріжте її на рівні шматочки, розміром близько 1 см.

  • Сформуйте з них печиво, надаючи йому бажану форму.

4. Обсмажування печива

  • Розігрійте сковороду на середньому вогні.

  • Випікайте печиво без олії з обох сторін до золотистої скоринки (приблизно 2-3 хвилини з кожного боку).

Секрети приготування:

  • Тісто можна зберігати в холодильнику до 2 днів, якщо ви хочете приготувати печиво пізніше.

  • Для різноманітності можна додавати в тісто дрібку кориці або ванільний цукор.

Насолоджуйтесь смачним печивом, яке легко готується на сковороді!

Смачного!